Het nieuws binnen mijn blog richt zich vooral op economie. De economie is een constant veranderend iets en daarom is het zo belangrijk om er boven op te zitten. Ik lees veel financiële en economische bladen, tijdschriften en artikelen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de economie. Gaat dit nu over een nieuwe manier van boekhouden, vergaderen, online roosters en agenda’s bijhouden of over daadwerkelijke veranderingen in de economie op ondernemingsgebied of globale veranderingen.

Effectief en efficiënt werken

Ik probeer altijd op de hoogte te blijven van manieren die mijn werkzaamheden effectiever laten verlopen. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan aanpassingen aan de workflow. Daarnaast zijn veranderingen in de manier waarop gewerkt wordt ook belangrijk omdat men zo niet in een vast ritme komen te zitten dat dodend is. Er is niks vervelender dan elke dag hetzelfde te moeten doen en geen enkele stappen te zetten in de eigen ontwikkeling. Het is daarom ook zeer belangrijk om cursussen te volgen

Economische ontwikkelingen

Het bijhouden van de laatste economische ontwikkelingen is mijn passie, ik ben namelijk zeer geïnteresseerd in economie op bedrijf, onderneming, land, continent en wereld niveau. De verschillende aspecten van de economische ontwikkelingen in de wereld zijn zeer interessant en kunnen veel impact hebben op het dagelijks leven. Denk hierbij aan de economische crisis. Dit was een mondiaal probleem en daarvan zijn we nu weer aan het bijkomen. De economie trekt zelfs weer aan! Dat is te merken aan het feit dat men weer volop geld uitgeeft en minder spaart. Ik denk dat een groot deel van de bevolking dat wel heeft gemerkt en nu volop geld aan het uitgeven zijn.

Groeiende economie

Ik ben van mening dat China de nieuwe wereldleider gaat worden m.b.t. de economie. Het land is momenteel in razend tempo aan het groeien in zowel economie als in technologie. Een stad als Shenzhen maakt een enorme groei door mede door het feit dat het naast de stad Hong Kong ligt. Het wordt de Silicon Valley van China genoemd. Dit komt doordat er veel bedrijven naar toe gaan, zelfs uit Nederland. Laatst hoorde ik dat een grote zonnepaneel exporteur uit Nederland zich nu gevestigd heeft in China om daar het gehele productie proces te laten uitvoeren.

Daarnaast is China bezig met het milieu, smog komt namelijk veel voor in de grote steden en dit is zeer schadelijk voor de bevolking. Wat ook nog een probleem is in China zijn de regels van de overheid. Deze zijn anders dan in de westerse culturen en kunnen in sommige gevallen een probleem vormen voor ondernemers die zich daar willen vestigen.

Ik probeer dit allemaal bij te houden in mijn blog over economisch nieuws!