Webshop bestellingen versturen? Zo verpak je jouw producten slim!

Ben jij een beginnend ondernemer met je eigen webshop? Dan is het enorm belangrijk dat je dit artikel leest. Het praktisch, slim en goedkoop verpakken van je producten voordat je ze naar je klanten verstuurt, is namelijk van groot belang. Veel startende ondernemers die beginnen met het versturen van bestellingen naar klanten, maken een aantal grote fouten die kunnen leiden tot onnodige klachten, retours en zelf verliezen. Wil jij weten hoe je deze fouten voorkomt en een vliegende start maakt met je webshop? Lees dan snel verder voor de beste tips! 

Passende verpakking

Het kiezen van een verpakking die goed aansluit op je product is van groot belang. Kies je voor een te ruime verpakking? Dan zal het product gedurende het transport en het sorteren in de postcentra erg veel gaan bewegen in de verpakking met mogelijke beschadigingen tot gevolg.. In sorteer- en distributiecentra van postdiensten, wordt er niet altijd voorzichtig omgaan met de verschillende pakketjes. Als jij de verpakking van je product dan niet goed op orde hebt, zal het product beschadigd aankomen bij je klant. Het resultaat: klachten, retouren, dubbele verzendkosten en verlies. De oplossing: niet kiezen voor generiek verpakkingsmateriaal, maar verpakkingsmateriaal op maat wat perfect op je product aansluit. Let op: kies ook niet voor een te kleine verpakking en houd altijd zo’n 1 centimeter speling aan tussen de verpakking en het product. Zo voorkom je frustratie bij het uitpakken van de bestelde producten. 

Het juiste opvulmateriaal 

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het verpakken van je producten, is het opvulmateriaal. Met opvulmateriaal in de verpakking van het product, bescherm je het product tegen schade tijdens het transport. Wordt er in het sorteercentrum met het pakketje gegooid, of valt dit per ongeluk van de band af? Geen probleem, want jouw product is op de juiste manier ingepakt en wordt beschermd door het opvulmateriaal. Sla dit onderdeel van het verpakken van producten dus nooit over! 

Correct adresseren 

Ga je een bestelling versturen naar een klant? Zorg er dan voor dat je een goed leesbaar etiket op de doos plakt en controleer altijd of het juiste adres hier vermeldt staat. Zorg dat het etiket geprint is en dat het adres niet met de hand geschreven hoeft te worden. Zo kan de postbezorger het adres niet verkeerd interpreteren en voorkom je dat pakketjes verkeerd bezorgd worden en/of weer retour gestuurd worden, waarna jij voor de extra verzendkosten op kunt draaien.

Tractor aanschaffen?

Een tractor is een voertuig die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het voertuig is oorspronkelijk ontwikkeld om te gebruiken voor de landbouw als vervanger voor het paard. Ze zijn niet meer weg te denken in de landbouw. Ze zijn veelzijdig, krachtig en goed geschikt voor oneffen terrein. Over het algemeen zijn de achterwielen groter dan de voorwielen. Hierdoor kan een tractor zich beter voortbewegen over het veld. Tegenwoordig hebben de meeste tractors extra brede banden, brede banden zorgen voor het verminderen van de druk in de banden. Meer druk betekent diepere sporen en schade aan de grondstructuur of het gewas. Dit moet natuurlijk zo veel mogelijk worden vermeden. Achter de tractor kan ook een wagen of landbouwwerktuig worden gekoppeld. De tractor kan deze dan over het land trekken om zo het land te bewerken. Om een tractor te mogen besturen moet de bestuurder in bezit zijn van een T-rijbewijs en een minimale leeftijd hebben van 16 jaar. Een tractor mag dus niet worden bestuurd zonder rijbewijs.

 

Een aantal soorten tractoren

Er zijn verschillende soorten tractoren. Een aantal voorbeelden zijn de kniktrekker, smalspoortrekker of een transportrekker. Een kniktrekker wordt vooral gebruikt in de bosbouw en wegenbouw. Deze tractor heeft namelijk in het midden een constructie met scharnieren en een dubbele cardanaandrijving, waardoor deze trekker kan knikken. Zo kunnen er zeer korte en scherpe bochten worden genomen. Bij deze tractor zijn de voorwielen en achterwielen wel even groot. De smalspoortrekker is een klein soort tractor die is ontwikkeld voor de fruitteelt en druiventeelt. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze tractor een smallere spoorbreedte en past hierdoor goed in de smalle rijen van de boomgaarden en wijngaarden. Een transportrekker wordt vooral gebruikt voor transport op langere afstand. Dit type tractor heeft vaak een versnellingsbak waarin een transportversnelling is toegepast, zo kan deze trekker hogere snelheden bereiken en de reistijd verkorten.

Tractor tweedehands kopen

Een tractor nieuw kopen, kan aardig wat geld kosten. Gelukkig zijn er veel tweedehands tractoren te komen. Zo hebben ze bij truck.nl veel verschillende standaard tractors voor de landbouw. Er zijn tractoren te koop van de meest bekende merken als Ford, John Deere, New Holland en Fiat. Maar er zijn ook tractoren te koop van merken die minder bekend zijn of een kleiner aanbod hebben. Bij de tractor op de site wordt vaak ook het bouwjaar gegeven, de conditie en brandstoftype. Soms is de kilometerstand en het aantal bedrijfsuren ook bekend. Zo kunt u een goede inschatting maken van de staat van de tractor, voordat u de tractor aanschaft. 

Inzichtelijke financiën in jouw bedrijf

Het is voor elk bedrijf belangrijk om de financiën op een rijtje te hebben. Of het nou draait om een groot bedrijf met vele medewerkers of een zzp bedrijf, de financiën zorgen ervoor dat het bedrijf draaiende blijft. Een groot deel hiervan is de transparantie van alle geldzaken. Waar hebben we het dan precies over? Dat lees je hier!

Waarom is transparantie belangrijk?

Transparantie binnen een bedrijf is belangrijk op alle vlakken. Hier draait het niet alleen om financiële zaken, maar doelstellingen van medewerkers en de organisatie, rapportages en wat er allemaal op de werkvloer gebeurd. De inzichtelijkheid in deze zaken zijn belangrijk, omdat een bedrijf zo controleerbaar wordt in jaarverslagen en rapporten. Transparantie helpt om betere relaties op te bouwen met stakeholders. Eigenlijk is het bijna niet mogelijk om relaties met stakeholders te krijgen als een bedrijf niet inzichtelijk is. Het laat namelijk vertrouwen zien en stakeholders weten dan precies hoe het bedrijf in elkaar zit. Daarnaast laat het vergelijkingen met verschillende ondernemingen zien. Een bedrijf kan bijvoorbeeld zien waar nog aan gewerkt kan worden om te groeien.  

Financiële transparantie

Maar waar hebben we het dan over als we het hebben over ‘financiële transparantie’? Dan praten we over duidelijk bij zakelijke rekeningen, zakelijke leningen en factoring. Kortom: het zakelijk bankieren.

Een zakelijke rekening helpt heel erg om privé en financiële zaken te scheiden. Door een zakelijke rekening te openen, krijg je meer inzicht in de geldzaken van een bedrijf. Zo raak jij niet in de war, maar kunnen derde partijen precies zien waar het geld van de zaak aan besteed wordt.

Een zakelijke lening werkt zoals een normale lening, alleen is het bedoeld voor het bedrijf. Het is een leenbedrag, waarvan elke maand een bepaald bedrag wordt terugbetaald. Natuurlijk hoop je voor een zo hoog mogelijk leenbedrag met de beste rentepercentages. Daarom is een zakelijke lening berekenen zeker iets handigs om je in te verdiepen. Overzicht hierin laat een stakeholder zien waar het extra geld voor nodig is en waar het voor gebruikt wordt.

En dan is er nog factoring. Dit is een alternatieve manier om financiering te krijgen voor het bedrijf. De openstaande factuur wordt aan een factoring bedrijf verkocht, waarna het geld meteen uitbetaald wordt en op de rekening van de zaak staat. Een bedrijf is op deze manier niet meer afhankelijk van betalingstermijnen van klanten. Dit kost wel vertrouwen tussen een bedrijf en een bank, wat misschien niet ieder bedrijf zich kan veroorloven. 

Kortom, transparantie is erg belangrijk binnen een bedrijf. Het draait hierbij dan om eigen vertrouwen, waarbij het hele bedrijf precies weet wat er gebeurt, maar ook voor eventuele stakeholders is transparantie belangrijk.  Zorg dus zeker voor inzichtelijke financiën in jouw bedrijf!

Waarom kiezen de meeste ondernemers voor een zakelijke bankrekening?

Bij het hebben van een eigen onderneming komt veel kijken. Het is daarom niet voor iedereen weggelegd om ondernemer te zijn. Toch is dit iets waar veel mensen van dromen. Zij zouden graag eigen baas zijn omdat er dan niemand is die je kan vertellen wat je moet doen. Deze mensen moeten zich ervan bewust zijn dat het zijn van ondernemer veel van een mens kan vragen. 

Een zakelijke bankrekening

Als je een eigen onderneming wilt starten, is het van belang om goed na te denken over alles wat je hiervoor moet regelen. Zo kan het bijvoorbeeld een verstandige keuze zijn om een zakelijke bankrekening te openen voor je onderneming. Dit brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Allereerst is het fijn om de uitgaven van het bedrijf en je privé uitgaven zo veel mogelijk gescheiden te houden. Sommige ondernemers vinden dit niet zo belangrijk, maar deze houding kan veel gedoe opleveren bij het doen van belastingaangifte. Het is namelijk zo dat de belastingdienst moet weten hoeveel geld je op naam van de onderneming hebt uitgegeven en hoeveel geld je privé hebt uitgegeven. Als beide uitgaven vanaf dezelfde rekening worden gedaan, is het lastig om het overzicht te bewaren. 

Hoeveel kost het om een zakelijke rekening te openen?

Het is voor ondernemers fijn om een aparte rekening te hebben voor hun onderneming. Toch zijn er ook bedrijven waarbij alle uitgaven vanaf de rekening van de eigenaar worden gedaan. De reden hiervoor kan het besparen van geld zijn. Toch zou dit geen reden moeten zijn om geen rekening op naam van het bedrijf te openen aangezien het zelfs mogelijk is om een gratis zakelijke bankrekening te openen. Het is wel van belang om na te gaan wat er precies gratis is. Bij sommige banken betaal je geen vast bedrag voor de rekening, maar betaal je transactiekosten. Dat betekent meestal dat je bij iedere transactie een bepaald bedrag of een bepaald percentage van de transactie moet afstaan aan de bank. 

Redenen om een zakelijke rekening te openen

Mensen die een eigen onderneming hebben kiezen er in veel gevallen voor om direct na de start van het bedrijf een zakelijke rekening te openen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Naast het gescheiden houden van de betalingen is het bijvoorbeeld ook fijn dat je met een zakelijke rekening toegang krijgt tot bepaalde services. Het wordt dan bijvoorbeeld mogelijk om een zakelijke creditcard te gebruiken. Daarnaast is het zonder zakelijke bankrekening niet mogelijk om een zakelijke rekening af te sluiten. In sommige gevallen is dit een noodzakelijk middel om het bedrijf verder te helpen.  

Een shortlease prive auto is een uitkomst in veel gevallen

Op het moment dat je flexibel, voordelig en zorgeloos wilt autorijden dan biedt shortlease prive je een ideale uitkomst. Kiezen voor shortlease als particulier geeft je een keuze uit een groot aanbod auto’s van verschillende modellen en merken. In de meeste gevallen heb je de keuze uit meer dan 1300 auto’s en er zit altijd wel een auto tussen die past bij je persoonlijke situatie. Iedereen beschikt natuurlijk over een ander budget en een andere behoefte aan mobiliteit. Als je kiest voor shortlease voor een auto dan biedt dit vele voordelen.

De voordelen van autorijden met shortlease als particulier

Op het moment dat je kiest om een auto te shortleasen dan betekent dit dat je alleen een vast bedrag betaald en de brandstof. De rest wordt geregeld door het leasebedrijf. Een shortlease contract is op basis van een Full Operational lease contract en dat betekent dat het vast bedrag wat je betaald inclusief vele zaken is. Je kan hierbij denken aan afschrijvingen, rente, verzekeringen met een buitenlanddekking, onderhoud, banden, hulp bij pech of schade en direct vervangend vervoer. Dit geldt tevens voor onderhoud na 24 uur. Zo kan je zorgeloos autorijden als particulier zijnde zonder zorgen wanneer dat je uitkomt.

Geen langdurig contract

Op het moment dat je kiest voor shortlease zit je niet aan een langdurig contract vaak zoals bij andere vormen van private lease. Je hebt een contract van een maand en dat kan je hierna dagelijks opzeggen zonder extra kosten. Daarnaast heb je bij shortlease ook geen BKR registratie waardoor je in de toekomst minder kan lenen voor je hypotheek. Er is een ruime keuze uit auto’s waar je uit kan kiezen en je hebt altijd transparantie over je kosten.

Een flexibele manier van autorijden

Er zijn vele redenen waarom je kan kiezen voor shortlease in plaats van een regulier langdurig lease contract. Je kan hierbij denken aan de bovengenoemde BKR registratie, maar het is ook handig als je bijvoorbeeld een vast budget hebt voor je auto vanuit je werkgever. Of als je auto kapot is en gerepareerd moet worden is het een uitkomst. Tevens kan je gebruik maken van shortlease totdat je nieuwe auto geleverd wordt vanuit de fabrikant. Oftewel het is een ideale oplossing als je een tijdelijke periode moet overbruggen en een auto nodig hebt. Als je nog niet weet wat de toekomst brengt dan kan je er ook gebruik van maken, doordat je na een maand alle vrijheid hebt om te kiezen om de auto te houden of in te leveren.

Werken in Den Haag

Als econoom is er genoeg te doen in Den Haag. Die projecties maken immers zichzelf niet. Maar je positie daarin vinden in niet altijd even makkelijk. Vaak staan open vacatures namelijk niet online. Kijk maar eens op de site van de rijksoverheid. Daar staat maar een fractie van de vacatures die er werkelijk open staan. Daarom is zelf solliciteren bij de overheid niet zo heel erg efficiënt, iets waar wij ons als economen toch om moeten bekommeren. Daarom raad ik aan om te kijken bij een uitzendbureau Den Haag. Deze hebben veel meer van die vacatures in de la liggen.

Waarom?

Steeds vaker zijn interne processen buiten de organisatie bij de overheid. Dit is met het idee dat de vrije markt dingen efficiënter aanpakt. Daar ben ik het als econoom natuurlijk mee eens grotendeels. Dat betekent voor het aannemen van nieuwe mensen dat dit vaak compleet geregeld wordt door een externe partij. Deze adverteert niet breed met de vacatures die zij in petto hebben. Ze willen immers dat je je inschrijft zodat hun bestand met eventuele werknemers zo groot mogelijk is. Dus je inschrijven is daarvoor het beste. Een andere belangrijke reden is dat ze bij de overheid erg bang zijn voor koninkrijkjes. Als overheid heb je ontzettend veel macht over mensen. Daarom worden mensen met grote regelmaat verplaatst naar een andere afdeling. Vroeger was dit een probleem. Daar had je bepaalde topambtenaren die een hele afdeling in de tang hadden. Het inhuren door externe partijen laten gebeuren voorkomt ook dat zo iemand teveel kan kiezen wie er in de afdeling komt. Als die stroom namelijk beheerst wordt door de leiding dan kunnen ze het lang volhouden omdat ze enkel bondgenoten aannemen. Een buitenstaander is veel loyaler aan de grotere organisatie en niet hun specifieke afdeling. Dit is trouwens ook waarom er zo vaak intern gesolliciteerd wordt bij de overheid. Dan nemen ze mensen die compleet loyaal zijn aan het zittend kabinet zodat zij problemen kunnen signaleren bij afdelingen.

NGO’s

Ook zijn er veel NGO’s en supranationale organisaties die hun mensen in Den Haag nodig hebben. Deze worden door andere redenen gemotiveerd dan de overheid, maar ze schakelen nog steeds een interne partij in. Dit komt vaak omdat ze naar Amerikaanse stijl ingericht zijn. Daar is het idee van het intern ontwikkelen veel zwakker dan hier. Ze kiezen ervoor om bijna alles lean buiten de organisatie te laten doen. Oftewel, ga naar een uitzendbureau.

Goed voor de dag met een strijkvrij overhemd

Strijkvrije overhemden voor u

Een strijkvrij overhemd is eigenlijk alles wat u zoekt in een overhemd. Het is stiekem gewoon hetzelfde overhemd als dat u altijd draagt, alleen hoeft u deze niet meer te strijken! Een klassiek wit of blauw overhemd is dus nog 100 keer leuker om te dragen, aangezien het niet samen gepaart gaat met het toch altijd wel vermoeiende strijken. Hoewel we er niet constant over na denken, is strijken toch wel een groot deel van onze dagelijkse routine. Deze vijf minuten per dag, ongeveer een half uur per week, die u achter de strijkbout verspilt kunt u veel beter benuttigen. Een lekker ontbijt maken, of lekker nog in bed blijven liggen.

 

Zakelijk strijkvrij overhemd

Waneer u zakelijk ergens voor langs gaat of een afspraak met de baas heeft, is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Dat doet u natuurlijk niet met een gekreukt overhemd, een strijkvrij overhemd is dan het redmiddel. Deze hoeft, zoals de naam al aangeeft, niet gestreken te worden. Wanneer het strijkvrije overhemd uit de wasmachine komt, mag deze op een hanger gehangen worden, eventueel de boorden nog even nastrijken en dat is het. Mochten er nog kreukels in zitten als het overhemd droog is, hoeft u het nog steeds niet te strijken. Door de speciale wax-behandeling die het katoen krijgt vallen de kreuken er uit door uw lichaamswarmte. Dit zorgt er dus ook voor dat u gedurende de dag ook geen rare vouwen in uw hemd krijgt!

De resell cyclus

Laatst had ik een interessant gesprek met een Volvo specialist. Hij vertelde dat de hoge verkoopwaarde van Volvo’s op de occasion markt mensen al snel Volvo fan maakte. Prachtige auto’s natuurlijk, maar dit idee dat van hoge restwaarde die toekomstige aankoop stimuleert is niks nieuws. De koning in dit aspect: Apple

De nieuwe Iphone, altijd duurder

Wie geen Apple fan is kijkt vaak verbaasd naar de prijs van de nieuwe telefoon. Deze lijkt alsmaar duurder en duurder te worden. Waar Apple’s grootste concurrent Samsung ook duurder word gaat dit niet in het tempo van Apple. Een curieus fenomeen voor velen, maar voor Apple gebruikers, zeker zij die elk jaar hun telefoon vernieuwen weten wat hier achter schuilgaat: de tweedehands waarde. Als je een nieuwe telefoon hebt heb je je oude niet meer nodig. Deze verkoop je dan snel. Een Iphone heeft een robuuste tweedehands waarde, wat de verkoopbeslissing verandert. Waar iemand die begint met Apple misschien wat schrikt van een €1200 euro prijskaartje. Maar als je oude telefoon een restwaarde heeft van €500, is de nieuwe telefoon eigenlijk maar “€700”. Wie online kijkt ziet dat de restwaarde van een Iphone vaak een percentage is van de originele aankoopprijs. Dit creëert een interessante cyclus waar een nieuwe telefoon gerechtvaardigd is door de verkoopwaarde. Vervolgens heeft de nieuwe telefoon een hogere restwaarde. Hierdoor kan Apple steeds een hogere prijs vragen. Maar wat betekent dit voor instappers?

Wisselkosten

Weinig Apple gebruikers hebben maar één Apple product. Vaak hebben meerdere gezinsleden Apple producten, zowel mobiel als PC. Sterk hiervoor is de Apple Cloud, een service die steeds beter word naarmate je meer producten van Apple hebt. Hierdoor blijven mensen vaak Apple kopen, zelfs als ze hun vraagtekens hebben bij een nieuwe lijn. Deze wisselkosten maken andere opties “duurder”, waardoor Apple een sterke optie blijft voor deze klanten. Daarom is deze tweedehands markt zo belangrijk voor Apple. Het zorgt er niet alleen voor dat producten een steeds hogere prijs kunnen hebben. Het zorgt er ook voor dat er betaalbare Apple producten op de markt zijn zonder dat Apple deze zelf voor deze prijs hoeft aan te bieden. Hierdoor kunnen ze indirect dit segment bedienen zonder de merkidentiteit van hoge kwaliteit en hoge prijs te verwateren. Al deze klanten raken gewend aan Apple, en blijven hopelijk in de Applesfeer hangen. Wanneer je dus de nieuwe prijs zit van de nieuwe Iphone, weet dat het geen hype is. Het is uitgekiende gedecentraliseerde logistiek.

Vraag hulp als ondernemer!

Ondernemen is een vak apart. Er zijn veel dingen die komen kijken bij het ondernemen waar je van tevoren waarschijnlijk niet over na had gedacht. Gelukkig komt alles altijd wel op z’n pootjes terecht en kom je er vaak wel uit. Toch kan het makkelijk zijn om eens een partij te vragen die gespecialiseerd is in een bepaald probleem. Dit scheelt veel tijd en bespaart je ook veel moeite. Lees hier onder welke partijen je zou kunnen inhuren en waarin deze partijen gespecialiseerd zijn. 

Een administratief medewerker 

Allereerst kan het fijn zijn om een administratief medewerker in te huren. Administratie is meestal iets wat je tot lange tijd na het beginnen van je onderneming nog zelf zou kunnen doen maar het kost wel veel tijd en moeite. Als je iemand inhuurt die deze administratie voor jou doet, kan jij je weer focussen op andere dingen. Zoals het eventueel uitbreiden van je onderneming! En daarnaast kan het heel handig zijn om iemand in te huren die al wat werkervaring heeft als administratief medewerker omdat hij/zij misschien wel een hele andere blik heeft op de zaken. Misschien gaat de administratie in een ander bedrijf wel heel anders en kan hij/zij die goede ideeën/methoden ook in jouw bedrijf implementeren! 

Juridische ondersteuning 

Daarnaast zou je ook eraan kunnen denken om juridische ondersteuning te vragen. Eigenlijk wordt dit door ondernemers vaak vergeten, maar een onderneming opzetten is een en al juridisch. Het is ook niet zelden dat ondernemers pas veel te laat in het proces juristen in de arm nemen. Vaak wordt daarnaast gedacht dat advocaten heel duur zijn. Dit kan dan wel waar zijn, maar als je juridisch in de problemen komt is dit veel vervelender! En als je een beginnende ondernemer bent is, naast advocaten, ook andere rechtshulp in te roepen. Denk bijvoorbeeld aan een rechtswinkel gerund door studenten. Deze studenten kunnen je hartstikke goed helpen en staan in contact met advocaten voor als ze écht het antwoord op een juridisch probleem niet weten. Echt heel handig dus! 

Een incassobureau

Tot slot kan het je als ondernemer gebeuren dat een klant een factuur niet betaalt. Of misschien op het moment even niet de middelen heeft om te betalen. Het kan dan fijn zijn om een incassobureau in te schakelen, zoals bijvoorbeeld incassobureau amsterdam. Zij kunnen zorgen dat er geen vervelende band ontstaat tussen jou en je klant en dat de relatie behouden wordt. Want het is natuurlijk best lastig om tolerant te blijven als een klant niet betaalt! Zij kunnen dus optreden als de bemiddelende partij en zorgen dat alles op rolletjes loopt.

De juiste houtsoort vinden voor jouw vloer!

houten vloer woonkamer

Misschien be je geïnspireerd door het aanzicht van een houten vloer bij iemand anders, of je wilt jouw eigen houten vloer vernieuwen. Er kunnen heel veel redenen zijn om een houten vloer te willen, maar de meest voorkomende is toch wel dat het er zo mooi uitziet. Toch ben je er nog lang niet als je hebt besloten een houten vloer te kopen. De keuze voor het precieze materiaal kan erg lastig zijn. Er zijn mogelijk nog meer keuzes voor houten vloeren dan andere soorten vloeren. Er is wel een subcategorie van hout die verreweg de beste resultaten levert volgens de meeste mensen, en dat is hardhout! Het authentieke uiterlijk van een mooie houtsoort wordt dan gecombineerd met duurzaamheid en stevigheid.

Massief hardhout of een composiet?

Een mooie eiken vloer is natuurlijk ideaal om een gezellige sfeer te creëren. Traditioneel gezien komt een hardhouten vloer in dikke planken van massief hout. Deze vloeren kun je nog steeds op veel plekken krijgen, maar er zijn ook alternatieven. Tegenwoordig kun je slim ontworpen planken vinden waarbij de bovenlaag van hardhout is gemaakt, en de onderlaag van een soort multiplex. Hierdoor heb je veel meer stevigheid in vergelijking met een massieve plank. Multiplex is minder onderhevig aan de werking van hout, en bovendien biedt de kruiselings gelijmde structuur meer stevigheid voor jouw vloer. Je kunt dus de keuze maken om voor een composiet te gaan van authentiek hardhout en multiplex.

Pre-fab of ter plekke laten afwerken

Het hangt er helemaal van af hoe jouw kamers er uit zien of jij ter plekke het hardhout wilt (laten) afwerken. Als je een kamer hebt met veel rechte muren kun je beter vooraf afgewerkte planken kopen aangezien er weinig aangepast hoeft te worden. Als je nog veel moet meten en zagen kun je beter de toplaag na afloop laten leggen. Ook als je nog niet zeker weet welk design je wilt hebben kun je misschien beter even wachten. Het kost echter wel meer tijd om een vloer te leggen waarvan de toplaag nog gedaan moet worden, dus hou hier rekening mee.

Wat voor soort hout?

De meeste soorten hardhout zijn ongeveer gelijkwaardig in kwalitatieve eigenschappen. Zeker wanneer alleen de toplaag van écht hardhout is kun jij je helemaal focussen op het uiterlijk van het soort hout. Gelukkig kun je zowel online als in de showroom verschillende soorten hout bekijken. Eventueel kun je een klein plankje meenemen van verschillende soorten om deze thuis uit te proberen. Je wilt natuurlijk niet dat je overhaast een beslissing maakt waar je later spijt van gaat krijgen!