Jouw bedrijf laten groeien met seo in duitsland via hulc

Heb je ooit gedacht aan het uitbreiden van je bedrijf naar Duitsland? Het kan een geweldige kans zijn om je markt te vergroten en je klantenbestand uit te breiden. Maar hoe doe je dat precies? Het antwoord is eenvoudig: door gebruik te maken van seo in Duitsland via Hulc!

Het gebruik van SEO (Search Engine Optimization) in Duitsland kan een gamechanger zijn voor je bedrijf. SEO zorgt ervoor dat je website beter zichtbaar is in de zoekmachines, waardoor je meer verkeer en potentiële klanten naar je site trekt. Maar hoe pak je dat aan?

Daar komt Hulc in beeld. Hulc is een platform dat bedrijven helpt om hun online aanwezigheid te vergroten door middel van effectieve SEO-strategieën. Ze hebben een team van experts die je kunnen helpen met alles, van keyword onderzoek tot het creëren van hoogwaardige content die je SEO-ranking zal verbeteren.

De kracht van seo in duitsland ontdekken

SEO is niet alleen belangrijk voor bedrijven die internationaal willen uitbreiden, maar het is ook een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die al in Duitsland gevestigd zijn. Met de juiste SEO-strategie kan je de zichtbaarheid van je website in de Duitse zoekmachines aanzienlijk verbeteren.

Daarnaast is SEO in Duitsland niet iets dat je een keer doet en dan vergeet. Het vereist constante aandacht en updates om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft met de nieuwste SEO-trends en -technieken.

De rol van hulc in jouw bedrijfsgroei

Hulc kan een cruciale rol spelen in de groei van je bedrijf. Ze bieden niet alleen SEO-diensten aan, maar ze helpen je ook met het opzetten van een effectieve SEO-strategie die past bij jouw specifieke bedrijfsdoelen en -behoeften.

Hoe hulc je helpt met seo in duitsland

Hulc heeft een team van ervaren SEO-experts die je kunnen helpen met alles wat je nodig hebt voor een succesvolle SEO-strategie. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van de juiste keywords, het creëren van hoogwaardige content en het opbouwen van backlinks naar je website.

Bovendien kan Hulc je ook helpen bij het begrijpen van de complexe wereld van SEO. Ze bieden trainingen en workshops aan waarin je alles kunt leren over SEO en hoe je het kunt toepassen op jouw eigen bedrijf.

Praktische tips voor succes met seo in duitsland via hulc

Wil je succesvol zijn met SEO in Duitsland via Hulc? Hier zijn enkele praktische tips:

Besteed aandacht aan je keyword onderzoek. Dit is een cruciaal onderdeel van SEO en kan een groot verschil maken in hoe goed je website wordt gerangschikt in de zoekmachines.

Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is. Veel mensen in Duitsland gebruiken hun mobiele apparaten om online te gaan, dus het is belangrijk dat je website goed werkt op alle soorten apparaten.

Creëer hoogwaardige content. Dit is niet alleen belangrijk voor SEO, maar ook voor het aantrekken en behouden van klanten. Zorg ervoor dat je content informatief, interessant en relevant is voor je doelgroep.

Ontdek de nieuwste trends in zilverbaren en gouden munten bij zilvergoudamsterdam!

Je hebt het juiste artikel gevonden als je geïnteresseerd bent in de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereld van zilver en goud. Bij ZilverGoudAmsterdam houden we je graag up-to-date met de laatste nieuwtjes. Laten we eens kijken wat er aan de hand is!

Zilver en goud blijven fascinerende edelmetalen voor veel mensen. De glans, de waarde, de geschiedenis – het is allemaal zo betoverend. Maar wat zijn de nieuwste trends op dit gebied? Laten we dat eens uitzoeken.

De nieuwste trends in de wereld van zilver en goud

De wereld van zilver en goud is altijd in beweging. Nieuwe ontwerpen, nieuwe technieken, en nieuwe ideeën komen constant op de markt. Het is een spannende tijd om in deze sector te zijn!

Wat is er nieuw in zilverbaren?

Zilverbaren zijn hot op dit moment. Ze zijn compact, gemakkelijk op te slaan en te vervoeren, en ze kunnen een geweldige investering zijn. De nieuwste trend is ‘zilver kopen kopen voor de beste prijs‘, waarbij beleggers op zoek zijn naar de meest kosteneffectieve manier om zilver te kopen.

Laatste ontwikkelingen in gouden munten

Gouden munten blijven ook populair, met nieuwe ontwerpen en speciale edities die regelmatig worden uitgebracht. Het ‘gouden munten kopen‘ blijft een topkeuze voor vele beleggers.

Waarom zilvergoudamsterdam jouw beste keuze is

Bij ZilverGoudAmsterdam streven we ernaar om je de beste service en producten aan te bieden. We hebben een breed scala aan zilver- en goudproducten om aan jouw behoeften te voldoen. En bovendien bieden we altijd eerlijke en transparante prijzen.

Tips en trucs voor het investeren in zilver en goud

We begrijpen dat investeren in zilver en goud voor sommigen misschien intimiderend kan zijn. Daarom willen we je graag een paar tips en trucs geven om je op weg te helpen.

Hoe te beginnen met investeren in edelmetalen

Als je net begint met investeren, kan het allemaal een beetje overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. Begin klein, doe je onderzoek, en maak slimme keuzes. En onthoud altijd, bij ZilverGoudAmsterdam staan we klaar om je bij elke stap te ondersteunen!

Een klein bedrijf? Maak gebruik van een telefoondienst!

De meeste kleine bedrijven hebben niet de luxe van een toegewijde interne receptioniste om telefoontjes af te handelen en berichten aan te nemen. Dat is waar een telefoonbeantwoordingsdienst om de hoek komt kijken. Voor een redelijk maandelijks bedrag kunt u uw oproep uitbesteden. Antwoorddiensten zijn een betaalbare manier om ervoor te zorgen dat uw klanten altijd iemand hebben om mee te praten als ze hulp of informatie nodig hebben. Hier zijn vier tips om het meeste uit uw nieuwe zakelijke partnerschap te halen.

Klein bedrijf

Als je bent zoals de meeste ondernemers, heb je niet veel tijd over. Het beantwoorden van telefoontjes en het aannemen van berichten kan kostbare tijd in beslag nemen die aan belangrijkere taken kan worden besteed. Een telefoonbeantwoordingsdienst kan dit voor u regelen, zodat u tijd overhoudt voor andere aspecten van uw bedrijf. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een telefoonbeantwoordingsdienst. Ten eerste kunt u hiermee oproepen screenen, zodat alleen de belangrijkste naar u worden doorgeschakeld. Dit kan u een aanzienlijke hoeveelheid tijd besparen die u verspilt aan onbelangrijke oproepen.

Behoefte

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een telefoondienst voor uw bedrijf. Kosten, functies en klantenservice zijn slechts enkele zaken waarmee u rekening moet houden. Het kiezen van de juiste provider is essentieel om ervoor te zorgen dat uw klanten snel en professioneel worden geholpen. Onderzoek doen is de beste manier om de juiste provider voor uw behoeften te vinden. Het is mogelijk om een telefoonservice advocaten in te schakelen, een specifieke telefoondienst. het is goed om een telefoondienst uit te kiezen die past bij het bedrijf en ook kennis paraat heeft om meteen de samenwerking aan te gaan. Praat met vrienden en collega's die in het verleden mogelijk gebruik hebben gemaakt van dergelijke diensten en lees online recensies van andere bedrijven zoals het uwe. 

Beoordeling

Als u op zoek bent naar een telefoonbeantwoordingsdienst voor uw bedrijf, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Overweeg eerst de prijs – hoeveel bent u bereid te besteden aan deze service? Ten tweede, denk aan de klantenservice – wat voor soort ondersteuning heb je nodig? Zijn ze 24/7 bereikbaar? Ten derde, kijk eens naar de functies die door verschillende providers worden aangeboden. Wat houden ze in en hoe zullen ze uw bedrijf ten goede komen? Lees ten slotte online beoordelingen om een ​​idee te krijgen van wat anderen vonden van hun ervaring met elke provider.

Verschillende manieren om je onderneming te verbeteren

Het is voor ondernemers ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat hun bedrijf altijd blijft verbeteren. Er zijn veel verschillende manieren waarop je je bedrijf beter zou kunnen laten presteren. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je ervoor zorgt dat je een manier kiest die goed bij je bedrijf past. Niet iedere manier van het verbeteren van een bedrijf is namelijk even geschikt voor bepaalde bedrijven. Daarom blijft dit een punt dat erg lastig is voor ondernemers. Je weet immers nooit wanneer je bedrijf wel opknapt van een aanpassing en wanneer niet. 

Er zijn dan ook veel ondernemers die bij het verbeteren van hun onderneming verkeerde keuzes maken waardoor dit uiteindelijk een averechts effect heeft. Het is dan ook van belang dat je altijd zelf goed nadenkt over of bepaalde aanpassingen wel het gewenste effect zullen hebben op jouw eigen bedrijf. Er zijn zo veel verschillende manieren waarop je een bedrijf zou kunnen verbeteren dat het van belang is dat je je eerst eens verdiept in de mogelijkheden. In deze tekst maak je kennis met een aantal zaken die er zeker voor kunnen zorgen dat je bedrijf beter gaat lopen. Lees dus vooral verder als je een eigen onderneming hebt. 

Investeer in online marketing

Het is verstandig om eens uit te zoeken op welke manier je ervoor kunt zorgen dat je bedrijf beter gaat lopen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel gebruik gemaakt van het internet. Hierdoor is het van belang om hier ook als ondernemer op in te spelen. Op die manier kun je vrij eenvoudig je omzet en naamsbekendheid vergroten. Het is daarom slim om je eens te verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van online marketing. Je kunt dan het best een SEO marketing bureau inschakelen. Zij kunnen een zoekwoordenonderzoek doen waardoor je weet op welke zoekwoorden je je kunt focussen tijdens de campagne die hierop volgt. 

Maak het je personeel meer naar hun zin

Als je het idee hebt dat je personeel soms niet voor de volle honderd procent hun best doet, is het misschien een goed idee om hier maatregelen voor te nemen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal aanpassingen te doen aan je werkplek waardoor je werknemers tijdens de pauzes meer kunnen ontspannen. Dit kan vaak een zeer positief effect hebben op de prestaties.

Webshop bestellingen versturen? Zo verpak je jouw producten slim!

Ben jij een beginnend ondernemer met je eigen webshop? Dan is het enorm belangrijk dat je dit artikel leest. Het praktisch, slim en goedkoop verpakken van je producten voordat je ze naar je klanten verstuurt, is namelijk van groot belang. Veel startende ondernemers die beginnen met het versturen van bestellingen naar klanten, maken een aantal grote fouten die kunnen leiden tot onnodige klachten, retours en zelf verliezen. Wil jij weten hoe je deze fouten voorkomt en een vliegende start maakt met je webshop? Lees dan snel verder voor de beste tips! 

Passende verpakking

Het kiezen van een verpakking die goed aansluit op je product is van groot belang. Kies je voor een te ruime verpakking? Dan zal het product gedurende het transport en het sorteren in de postcentra erg veel gaan bewegen in de verpakking met mogelijke beschadigingen tot gevolg.. In sorteer- en distributiecentra van postdiensten, wordt er niet altijd voorzichtig omgaan met de verschillende pakketjes. Als jij de verpakking van je product dan niet goed op orde hebt, zal het product beschadigd aankomen bij je klant. Het resultaat: klachten, retouren, dubbele verzendkosten en verlies. De oplossing: niet kiezen voor generiek verpakkingsmateriaal, maar verpakkingsmateriaal op maat wat perfect op je product aansluit. Let op: kies ook niet voor een te kleine verpakking en houd altijd zo’n 1 centimeter speling aan tussen de verpakking en het product. Zo voorkom je frustratie bij het uitpakken van de bestelde producten. 

Het juiste opvulmateriaal 

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het verpakken van je producten, is het opvulmateriaal. Met opvulmateriaal in de verpakking van het product, bescherm je het product tegen schade tijdens het transport. Wordt er in het sorteercentrum met het pakketje gegooid, of valt dit per ongeluk van de band af? Geen probleem, want jouw product is op de juiste manier ingepakt en wordt beschermd door het opvulmateriaal. Sla dit onderdeel van het verpakken van producten dus nooit over! 

Correct adresseren 

Ga je een bestelling versturen naar een klant? Zorg er dan voor dat je een goed leesbaar etiket op de doos plakt en controleer altijd of het juiste adres hier vermeldt staat. Zorg dat het etiket geprint is en dat het adres niet met de hand geschreven hoeft te worden. Zo kan de postbezorger het adres niet verkeerd interpreteren en voorkom je dat pakketjes verkeerd bezorgd worden en/of weer retour gestuurd worden, waarna jij voor de extra verzendkosten op kunt draaien.

Tractor aanschaffen?

Een tractor is een voertuig die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het voertuig is oorspronkelijk ontwikkeld om te gebruiken voor de landbouw als vervanger voor het paard. Ze zijn niet meer weg te denken in de landbouw. Ze zijn veelzijdig, krachtig en goed geschikt voor oneffen terrein. Over het algemeen zijn de achterwielen groter dan de voorwielen. Hierdoor kan een tractor zich beter voortbewegen over het veld. Tegenwoordig hebben de meeste tractors extra brede banden, brede banden zorgen voor het verminderen van de druk in de banden. Meer druk betekent diepere sporen en schade aan de grondstructuur of het gewas. Dit moet natuurlijk zo veel mogelijk worden vermeden. Achter de tractor kan ook een wagen of landbouwwerktuig worden gekoppeld. De tractor kan deze dan over het land trekken om zo het land te bewerken. Om een tractor te mogen besturen moet de bestuurder in bezit zijn van een T-rijbewijs en een minimale leeftijd hebben van 16 jaar. Een tractor mag dus niet worden bestuurd zonder rijbewijs.

 

Een aantal soorten tractoren

Er zijn verschillende soorten tractoren. Een aantal voorbeelden zijn de kniktrekker, smalspoortrekker of een transportrekker. Een kniktrekker wordt vooral gebruikt in de bosbouw en wegenbouw. Deze tractor heeft namelijk in het midden een constructie met scharnieren en een dubbele cardanaandrijving, waardoor deze trekker kan knikken. Zo kunnen er zeer korte en scherpe bochten worden genomen. Bij deze tractor zijn de voorwielen en achterwielen wel even groot. De smalspoortrekker is een klein soort tractor die is ontwikkeld voor de fruitteelt en druiventeelt. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze tractor een smallere spoorbreedte en past hierdoor goed in de smalle rijen van de boomgaarden en wijngaarden. Een transportrekker wordt vooral gebruikt voor transport op langere afstand. Dit type tractor heeft vaak een versnellingsbak waarin een transportversnelling is toegepast, zo kan deze trekker hogere snelheden bereiken en de reistijd verkorten.

Tractor tweedehands kopen

Een tractor nieuw kopen, kan aardig wat geld kosten. Gelukkig zijn er veel tweedehands tractoren te komen. Zo hebben ze bij truck.nl veel verschillende standaard tractors voor de landbouw. Er zijn tractoren te koop van de meest bekende merken als Ford, John Deere, New Holland en Fiat. Maar er zijn ook tractoren te koop van merken die minder bekend zijn of een kleiner aanbod hebben. Bij de tractor op de site wordt vaak ook het bouwjaar gegeven, de conditie en brandstoftype. Soms is de kilometerstand en het aantal bedrijfsuren ook bekend. Zo kunt u een goede inschatting maken van de staat van de tractor, voordat u de tractor aanschaft. 

Inzichtelijke financiën in jouw bedrijf

Het is voor elk bedrijf belangrijk om de financiën op een rijtje te hebben. Of het nou draait om een groot bedrijf met vele medewerkers of een zzp bedrijf, de financiën zorgen ervoor dat het bedrijf draaiende blijft. Een groot deel hiervan is de transparantie van alle geldzaken. Waar hebben we het dan precies over? Dat lees je hier!

Waarom is transparantie belangrijk?

Transparantie binnen een bedrijf is belangrijk op alle vlakken. Hier draait het niet alleen om financiële zaken, maar doelstellingen van medewerkers en de organisatie, rapportages en wat er allemaal op de werkvloer gebeurd. De inzichtelijkheid in deze zaken zijn belangrijk, omdat een bedrijf zo controleerbaar wordt in jaarverslagen en rapporten. Transparantie helpt om betere relaties op te bouwen met stakeholders. Eigenlijk is het bijna niet mogelijk om relaties met stakeholders te krijgen als een bedrijf niet inzichtelijk is. Het laat namelijk vertrouwen zien en stakeholders weten dan precies hoe het bedrijf in elkaar zit. Daarnaast laat het vergelijkingen met verschillende ondernemingen zien. Een bedrijf kan bijvoorbeeld zien waar nog aan gewerkt kan worden om te groeien.  

Financiële transparantie

Maar waar hebben we het dan over als we het hebben over ‘financiële transparantie’? Dan praten we over duidelijk bij zakelijke rekeningen, zakelijke leningen en factoring. Kortom: het zakelijk bankieren.

Een zakelijke rekening helpt heel erg om privé en financiële zaken te scheiden. Door een zakelijke rekening te openen, krijg je meer inzicht in de geldzaken van een bedrijf. Zo raak jij niet in de war, maar kunnen derde partijen precies zien waar het geld van de zaak aan besteed wordt.

Een zakelijke lening werkt zoals een normale lening, alleen is het bedoeld voor het bedrijf. Het is een leenbedrag, waarvan elke maand een bepaald bedrag wordt terugbetaald. Natuurlijk hoop je voor een zo hoog mogelijk leenbedrag met de beste rentepercentages. Daarom is een zakelijke lening berekenen zeker iets handigs om je in te verdiepen. Overzicht hierin laat een stakeholder zien waar het extra geld voor nodig is en waar het voor gebruikt wordt.

En dan is er nog factoring. Dit is een alternatieve manier om financiering te krijgen voor het bedrijf. De openstaande factuur wordt aan een factoring bedrijf verkocht, waarna het geld meteen uitbetaald wordt en op de rekening van de zaak staat. Een bedrijf is op deze manier niet meer afhankelijk van betalingstermijnen van klanten. Dit kost wel vertrouwen tussen een bedrijf en een bank, wat misschien niet ieder bedrijf zich kan veroorloven. 

Kortom, transparantie is erg belangrijk binnen een bedrijf. Het draait hierbij dan om eigen vertrouwen, waarbij het hele bedrijf precies weet wat er gebeurt, maar ook voor eventuele stakeholders is transparantie belangrijk.  Zorg dus zeker voor inzichtelijke financiën in jouw bedrijf!

Waarom kiezen de meeste ondernemers voor een zakelijke bankrekening?

Bij het hebben van een eigen onderneming komt veel kijken. Het is daarom niet voor iedereen weggelegd om ondernemer te zijn. Toch is dit iets waar veel mensen van dromen. Zij zouden graag eigen baas zijn omdat er dan niemand is die je kan vertellen wat je moet doen. Deze mensen moeten zich ervan bewust zijn dat het zijn van ondernemer veel van een mens kan vragen. 

Een zakelijke bankrekening

Als je een eigen onderneming wilt starten, is het van belang om goed na te denken over alles wat je hiervoor moet regelen. Zo kan het bijvoorbeeld een verstandige keuze zijn om een zakelijke bankrekening te openen voor je onderneming. Dit brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Allereerst is het fijn om de uitgaven van het bedrijf en je privé uitgaven zo veel mogelijk gescheiden te houden. Sommige ondernemers vinden dit niet zo belangrijk, maar deze houding kan veel gedoe opleveren bij het doen van belastingaangifte. Het is namelijk zo dat de belastingdienst moet weten hoeveel geld je op naam van de onderneming hebt uitgegeven en hoeveel geld je privé hebt uitgegeven. Als beide uitgaven vanaf dezelfde rekening worden gedaan, is het lastig om het overzicht te bewaren. 

Hoeveel kost het om een zakelijke rekening te openen?

Het is voor ondernemers fijn om een aparte rekening te hebben voor hun onderneming. Toch zijn er ook bedrijven waarbij alle uitgaven vanaf de rekening van de eigenaar worden gedaan. De reden hiervoor kan het besparen van geld zijn. Toch zou dit geen reden moeten zijn om geen rekening op naam van het bedrijf te openen aangezien het zelfs mogelijk is om een gratis zakelijke bankrekening te openen. Het is wel van belang om na te gaan wat er precies gratis is. Bij sommige banken betaal je geen vast bedrag voor de rekening, maar betaal je transactiekosten. Dat betekent meestal dat je bij iedere transactie een bepaald bedrag of een bepaald percentage van de transactie moet afstaan aan de bank. 

Redenen om een zakelijke rekening te openen

Mensen die een eigen onderneming hebben kiezen er in veel gevallen voor om direct na de start van het bedrijf een zakelijke rekening te openen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Naast het gescheiden houden van de betalingen is het bijvoorbeeld ook fijn dat je met een zakelijke rekening toegang krijgt tot bepaalde services. Het wordt dan bijvoorbeeld mogelijk om een zakelijke creditcard te gebruiken. Daarnaast is het zonder zakelijke bankrekening niet mogelijk om een zakelijke rekening af te sluiten. In sommige gevallen is dit een noodzakelijk middel om het bedrijf verder te helpen.  

Een shortlease prive auto is een uitkomst in veel gevallen

Op het moment dat je flexibel, voordelig en zorgeloos wilt autorijden dan biedt shortlease prive je een ideale uitkomst. Kiezen voor shortlease als particulier geeft je een keuze uit een groot aanbod auto’s van verschillende modellen en merken. In de meeste gevallen heb je de keuze uit meer dan 1300 auto’s en er zit altijd wel een auto tussen die past bij je persoonlijke situatie. Iedereen beschikt natuurlijk over een ander budget en een andere behoefte aan mobiliteit. Als je kiest voor shortlease voor een auto dan biedt dit vele voordelen.

De voordelen van autorijden met shortlease als particulier

Op het moment dat je kiest om een auto te shortleasen dan betekent dit dat je alleen een vast bedrag betaald en de brandstof. De rest wordt geregeld door het leasebedrijf. Een shortlease contract is op basis van een Full Operational lease contract en dat betekent dat het vast bedrag wat je betaald inclusief vele zaken is. Je kan hierbij denken aan afschrijvingen, rente, verzekeringen met een buitenlanddekking, onderhoud, banden, hulp bij pech of schade en direct vervangend vervoer. Dit geldt tevens voor onderhoud na 24 uur. Zo kan je zorgeloos autorijden als particulier zijnde zonder zorgen wanneer dat je uitkomt.

Geen langdurig contract

Op het moment dat je kiest voor shortlease zit je niet aan een langdurig contract vaak zoals bij andere vormen van private lease. Je hebt een contract van een maand en dat kan je hierna dagelijks opzeggen zonder extra kosten. Daarnaast heb je bij shortlease ook geen BKR registratie waardoor je in de toekomst minder kan lenen voor je hypotheek. Er is een ruime keuze uit auto’s waar je uit kan kiezen en je hebt altijd transparantie over je kosten.

Een flexibele manier van autorijden

Er zijn vele redenen waarom je kan kiezen voor shortlease in plaats van een regulier langdurig lease contract. Je kan hierbij denken aan de bovengenoemde BKR registratie, maar het is ook handig als je bijvoorbeeld een vast budget hebt voor je auto vanuit je werkgever. Of als je auto kapot is en gerepareerd moet worden is het een uitkomst. Tevens kan je gebruik maken van shortlease totdat je nieuwe auto geleverd wordt vanuit de fabrikant. Oftewel het is een ideale oplossing als je een tijdelijke periode moet overbruggen en een auto nodig hebt. Als je nog niet weet wat de toekomst brengt dan kan je er ook gebruik van maken, doordat je na een maand alle vrijheid hebt om te kiezen om de auto te houden of in te leveren.

Werken in Den Haag

Als econoom is er genoeg te doen in Den Haag. Die projecties maken immers zichzelf niet. Maar je positie daarin vinden in niet altijd even makkelijk. Vaak staan open vacatures namelijk niet online. Kijk maar eens op de site van de rijksoverheid. Daar staat maar een fractie van de vacatures die er werkelijk open staan. Daarom is zelf solliciteren bij de overheid niet zo heel erg efficiënt, iets waar wij ons als economen toch om moeten bekommeren. Daarom raad ik aan om te kijken bij een uitzendbureau Den Haag. Deze hebben veel meer van die vacatures in de la liggen.

Waarom?

Steeds vaker zijn interne processen buiten de organisatie bij de overheid. Dit is met het idee dat de vrije markt dingen efficiënter aanpakt. Daar ben ik het als econoom natuurlijk mee eens grotendeels. Dat betekent voor het aannemen van nieuwe mensen dat dit vaak compleet geregeld wordt door een externe partij. Deze adverteert niet breed met de vacatures die zij in petto hebben. Ze willen immers dat je je inschrijft zodat hun bestand met eventuele werknemers zo groot mogelijk is. Dus je inschrijven is daarvoor het beste. Een andere belangrijke reden is dat ze bij de overheid erg bang zijn voor koninkrijkjes. Als overheid heb je ontzettend veel macht over mensen. Daarom worden mensen met grote regelmaat verplaatst naar een andere afdeling. Vroeger was dit een probleem. Daar had je bepaalde topambtenaren die een hele afdeling in de tang hadden. Het inhuren door externe partijen laten gebeuren voorkomt ook dat zo iemand teveel kan kiezen wie er in de afdeling komt. Als die stroom namelijk beheerst wordt door de leiding dan kunnen ze het lang volhouden omdat ze enkel bondgenoten aannemen. Een buitenstaander is veel loyaler aan de grotere organisatie en niet hun specifieke afdeling. Dit is trouwens ook waarom er zo vaak intern gesolliciteerd wordt bij de overheid. Dan nemen ze mensen die compleet loyaal zijn aan het zittend kabinet zodat zij problemen kunnen signaleren bij afdelingen.

NGO’s

Ook zijn er veel NGO’s en supranationale organisaties die hun mensen in Den Haag nodig hebben. Deze worden door andere redenen gemotiveerd dan de overheid, maar ze schakelen nog steeds een interne partij in. Dit komt vaak omdat ze naar Amerikaanse stijl ingericht zijn. Daar is het idee van het intern ontwikkelen veel zwakker dan hier. Ze kiezen ervoor om bijna alles lean buiten de organisatie te laten doen. Oftewel, ga naar een uitzendbureau.